Glas - i olika tekniker

1-5 juli 2013
Östra Grevie folkhögskola

Hitta ditt personliga uttryck i glas.

Denna kurs ger dig en unik möjlighet att få arbeta med att fusa (smälta samman), slumpa (forma) och gjuta glas. På kursen kommer vi att arbeta med olika typer av glas, som i sig ger olika uttryck.

Du börjar med din idé, vidareutvecklar den till ett färdigt objekt, genom att lära dig skära till glaset i olika former, fusa delarna samman som sedan slumpas/formas i glasugnarna.

Du lär dig även att modellera tredimensionella objekt, blanda gips och tillverka egna gjut formar, för glas.

För att ”förädla” ditt objekt, genomgår vi även olika efterbearbetnings tekniker såsom slipning, blästring, gravering och montering.

Kursen fungerar som workshop med individuell handledning med avsikten att ge dig lust och inspiration att fortsätta med ditt eget skapande, att experimentera och utvecklas. Eftersom undervisningen sker i form av individuell handledning passar kursen alla, oavsett erfarenhet.

Kursledare är Elin Forslund - glaskonstnär med kandidatexamen från Glas och Keramikskolan på Bornholm samt med avslutande masterstudier på Danmarks Designskola i Köpenhamn.

Pris

4500:-, endast kurs, ingen logi
5000:-, kurs, vandrarhem inkl lakan/handduk
5300:-, kurs, del i dubbelrum
5600:-, kurs, enkel rum

Anmälningsavgift är 500:-
Kostnader för material tillkommer och betalas samtidigt med kursavgiften. Materialkostnaderna varierar beroende på kurs. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss. Vi har löpande antagningar till våra kurser med start den 1/1 2013.

Anmälan görs på: www.ostragreviefolkhogskola.com, info@ostragreviekonferens.com
Mer information om anmälan, boende och annat praktiskt? Kontakta; Annakarin Nilsson, telefon; 040-55 62 30.

Välkommen till en garanterat intensiv och rolig glas vecka!

Glasgjutningskurs

10-14 juni 2013
Pukeberg

Vill du lära dig att gjuta glas i en fantastisk miljö?
På kursen som hålls i det gamla glasbruket Pukeberg arbetar vi med funna objekt och experimeterar med sandens många olika möjligheter som formmaterial. Du får lära dig att blanda sand, använda olika typer av sandformar och arbeta med folier och färger. Målsättningen är att du skall kunna arbeta säkert i en glashytta med gjutningar efter en avslutad kurs. Det behövs inga förkunskaper i för att delta, men det förekommer en del tunga lyft.

Lärare på kursen är Elin Forslund och Tina Frausin, båda utbildade i glas på konsthögskola i Danmark. Vi har arrangerat glaskurser tillsammans sedan 2006 och har stor erfarenhet av sandgjutning och utställningsverksamhet såväl nationellt som internationellt.

Vi arbetar fem dagar i hyttan, fyra dagar med gjutning och sista dagen ägnas åt genomgångar och efterarbete/ enkel slipning och limning, medan vi väntar på att det sista glaset skall komma ut ur avspänningsugnen.

Pris

Kursavgift: 7200:- inkl. moms. I kursavgiften ingår lån av all utrustning & material.
Max antal deltagare är 8 personer.

Anmäl dig via e-post till
Elin Forslund, info@elinforslund.se eller
Tina Frausin: tina@tarigo.net.
Din anmälan är bindande. Sista dag för anmälan och inbetalning av kursavgiften är den 30/5.

Mer om kursen, Pukeberg och boende >> (öppnas i nytt fönster)