Glas - i olika tekniker

Hitta ditt personliga uttryck i glas.

Denna kurs ger dig en unik möjlighet att få arbeta med att fusa (smälta samman), slumpa (forma) och gjuta glas. På kursen kommer vi att arbeta med olika typer av glas, som i sig ger olika uttryck.

Du börjar med din idé, vidareutvecklar den till ett färdigt objekt, genom att lära dig skära till glaset i olika former, fusa delarna samman som sedan slumpas/formas i glasugnarna.

Du lär dig även att modellera tredimensionella objekt, blanda gips och tillverka egna gjut formar, för glas.

För att ”förädla” ditt objekt, genomgår vi även olika efterbearbetnings tekniker såsom slipning, blästring, gravering och montering.

Kursen fungerar som workshop med individuell handledning med avsikten att ge dig lust och inspiration att fortsätta med ditt eget skapande, att experimentera och utvecklas. Eftersom undervisningen sker i form av individuell handledning passar kursen alla, oavsett erfarenhet.

Kursledare är Elin Forslund - glaskonstnär med kandidatexamen från Glas och Keramikskolan på Bornholm samt med avslutande masterstudier på Danmarks Designskola i Köpenhamn.

Välkommen till en garanterat intensiv och rolig glas vecka!

Glasgjutningskurs

Är du intresserad av att gå en kurs och lära dig gjuta glas i sand?
På kursen arbetar vi med funna objekt och experimeterar med sandens många olika möjligheter som formmaterial. Du får lära dig att blanda sand, använda olika typer av sandformar och arbeta med folier och färger. Målsättningen är att du skall kunna arbeta säkert i en glashytta med gjutningar efter en avslutad kurs.

Lärare på kursen är Elin Forslund.